2023-02-22

Sveriges bästa utdelningsaktier enligt ChatGPT.

För några veckor sedan visade en arbetskamrat mig ChatGPT. 
 
ChatGPT är en artificiell intelligensmodell som kan användas för att skapa text på ett naturligt sätt, som om det vore skrivet av en människa. Modellen kan användas för att besvara frågor, ge förslag, skapa texter och mycket mer.

Av ren nyfikenhet testade jag så klart dess finansiella kunskaper. 
Jag frågade ''vilka är sveriges bästa utdelningsaktier'' och ChatGPT svarade:

''
Här är några av de svenska aktier med hög direktavkastning och en stabil utdelningshistorik:

1.Investor AB - en ledande investmentbolag som äger och förvaltar en portfölj av nordiska företag, inklusive Ericsson, Atlas Copco och SEB. Investor har höjt sin utdelning varje år sedan 1999 och har en direktavkastning på cirka 2%.

2.Industrivärden AB - ett investmentbolag med verksamhet inom industri, finansiella tjänster och fastigheter. Industrivärden har höjt sin utdelning varje år sedan 2009 och har en direktavkastning på cirka 3%. 

3.H&M Hennes & Mauritz AB - en global kläd- och modekedja. H&M har höjt sin utdelning varje år sedan 1999 och har en direktavkastning på cirka 3%. 

4.Telia Company AB - en telekommunikationsleverantör som erbjuder mobil- och fasttelefoni, bredband och TV-tjänster. Telia har höjt sin utdelning varje år sedan 2010 och har en direktavkastning på cirka 5%. 

5.Skanska AB - ett bygg- och fastighetsutvecklingsföretag med verksamhet i Europa och USA. Skanska har höjt sin utdelning varje år sedan 2000 och har en direktavkastning på cirka 4%. 

Notera att historisk utdelningsutveckling inte är en garanti för framtida utdelningsökningar och att det alltid är viktigt att göra en grundlig analys innan man investerar i en aktie.
''
Det är nästa bara fantasin som sätter gränser på hur ChatGPT kan användas. Testa du ChatGPT här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar