2021-07-13

Portföljen växer. Nu över 500 000 kronor!

Efter ett fortsatt positivt börsklimat har min portfölj nått nya höjder. Idag passerade portföljvärdet 500 000 kronor. Enligt Avanza har endast 14% av deras kunder nått denna nivå. Att jag nu tillhör denna relativt mindre grupp gör att jag känner mig stolt. Om det finns fler gemensamma nämnare mellan mig och denna grupp hade varit mycket intressant att veta.

Visst kommer värdet säkert att guppa under 500 000 men det spelar mindre roll. Med regelbundna insättningar och utdelningar är det bara en tidsfråga innan värdet med god marginal passerat 500 000. Det tog från mars i år tills idag för portföljen att växa över 100 000. Vill ni läsa inlägget där jag passerade 400 000 kan ni göra det här.

Är man lyhörd ropar inte många efter vargen just nu och det går fort upp. Jag har ingen spåkula men tycker att man borde vara försiktig. Skall man vara framgångsrik på aktiemarknaden måste man vara beredd på hög volatilitet. Frågan är inte om en börsnedgång kommer utan snarare när. Men så länge man valt bra aktier och är långsiktigt ser jag volatilitet snarare som en möjlighet än risk. 

Önskar er fin avkastning!

6 kommentarer:

 1. Grattis till 0.5 mkr, en mycket god början!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kalkyl! Det märks att portföljen nu växer bra utan insättningar. Känns bra.

   Radera
 2. Ja, grattis !! Det är bara att knata på så accelererar utvecklingen allt snabbare med tiden. Tiden är den viktigaste faktorn och att våga ligga långsiktigt fullinvesterad. Där är jag inte själv ännu, med min 30%-iga kassa, men avser vara där enligt min definition på fullinvesterad om ungefär 1 år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Håller helt med om det du skriver :)

   Radera
 3. Mycket fint! Hur länge har du investerat?

  SvaraRadera