2021-12-05

Tagit kortsiktig position i Hufvudstaden

Tiden flyger iväg och snart har andra advent passerat. Livet med allt det innebär som jobb, renoveringar och födelsedagar har tagit större tid än vanligt. Detta är såklart kul, men har resulterat i att bloggen fått stå tillbaka.

Sedan sist har jag tagit några korta positioner i Hufudstaden ála Slimis style. Jag har följt aktien länge och tycker mig i det korta perspektivet ungefär ha ett hum om vart aktien pendlar i värde. Gällande dessa korta positioner resonerar jag följande. Om jag inte kommer ur aktien med vinst är jag en lycklig ägare till dessa värderingar. Om jag säljer aktien med vinst och värderingen  blir för hög för ett återköp investerar jag pengarna i fonder istället. Jag är nöjd med båda eventuella utfall. Resonemangen ovan bygger på att jag kan tänka mig vara långsiktig ägare av Hufvudstaden.

Utöver detta har jag investerat en mindre likvid i Swedbank Robur Access Europa A. Europa fonden har på tok för låg vikt i portföljen och byggs upp med små steg.

Önskar er en trevlig vecka :)

2 kommentarer:

 1. Tack för omnänandet. Blev en kort position i Hufvudstaden här också idag. Men då affären gjordes med lånade pengar valde jag att sälja av med en vinst i slutet av dagen. Har fortsatt aktien på bevakning. Ett fint bolag som inte rör på sig så mycket varken upp eller ner :) Kollade även in din nya fond och den verkade okej även om 0.36 % avgift nästan är i högsta laget. Men du kanske har den på Savr och spar lite på fondavgiften. Fortsatt lycka till med ditt sparande.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lånade pengar ska man vara försiktig med. Håller med angående fondavgiften, den tassar vid smärtgränsen!

   Radera