2023-12-22

Uttag från portöljen i December.

Att spara pengar innebär att skjuta konsumtion på framtiden. Med detta sagt har jag tagit ut 30 000 kr från bufferten i December.

Detta har jag gjort då jag bland annat behövde köpa en ny dator. (Apple bedömde min förra MacBook Air vintage redan 2021, läs mer om detta här). Förra datorn fungerade i 9 år, fungerar den nya lika länge får detta betraktas som ett bra köp.

Förutom köp av dator skall jag troligtvis åka på semester nästa månad. Jag har jobbat hårt de senaste månaderna och skulle inte tacka nej till ett miljöombyte.

Trots ovan kommer jag troligtvis fylla på bufferten i mellandagarna eller kort efter. Dock inte med 30 000 kr utan snarare återföra 5 000 kr. Dessa pengar kommer troligtvis av dem 30 000 kr och lön som inte används till ovan.

I dessa juletider vill jag även förutom med mitt handlande framföra att pengar betyder inte allt. Livet är nu och pengar skall inte byggas på hög för sakens skull. Spendera dem vid möjlighet på saker som gör dig glad och ger dig mening! (Och snåla på allt som inte ger dig något meningsfullt tillbaka).

God Jul alla fina följare!

4 kommentarer:

  1. Ditt agerande låter sunt. Vågar jag gissa att det blir en ny Mac igen? Dyrare i inköp, men håller länge och strular mindre än de där Windowsbaserade jag använder mest (tyvärr) pga jobbet.

    God jul!

    Egon

    SvaraRadera