2022-05-06

-54,53 % avkasting i SBB

Då majoriteten av aktiebloggarna inte skryter om sina back affärer föregår jag med gott exempel.

Ägandet i SBB har genererat  -54,53 % i avkastning (ex utdelning). Vid normalt marknadsläge hade citatet ''let your profits run and cut your losses short'' kanske varit en god idé. Men då marknaden som helhet sjunker är det kanske snarare köpläge. 

Något jag ångrar angående SBB är att jag frångått mina investeringsregler. SBB saknar ett gediget track reckord att luta sig mot vid nedgång. SBB grundades 2016 vilket inte räcker för att skapa en uppfattning kring bolagets historia och framtid. Om jag följt mina investeringsregler slaviskt hade detta lugnat själen. Ett styrkebesked är dock att nyckelpersoner köper stora poster vid nuvarande nivå.

SBB är tacksamt nog ett av dem minsta innehaven.

2 kommentarer:

  1. SBB har ju marknadsförts som en närmast riskfri tillgång! Tack och lov äger jag inte och har aldrig varit intresserad av att äga heller! Ett fd marxistiskt kommunalråd som blir miljardär på några få år och skriker sig hes om att bolaget ska växa snabbare än evolution och att risken är extremt låg! Sådant får alla varningaklockor att ringa samtidigt! Lycka till med ditt ägande!

    SvaraRadera
  2. SBB Är ett fantastiskt företag som enligt min mening gör allt rätt. Jättetrygga fastigheter som genererar inkomster o ur o skur. Har vart ägare sedan 2017 och litar till 100% på Illja o gänget. Är mitt klart största innehav och jag har ökar ännu mer nu när aktien handlas till ett otroligt rea pris. Vilken fantastiskt läge att komma in i denna pärla nu!

    SvaraRadera