2022-02-24

Ekonomiska mål inför 2022 raserade.

Mitt sparmål inför 2022 var att portföljen skulle nå 500 000 kronor. När målet bestämdes var portföljvärdet 318 894 kronor. Efter breda börsnedgångar och nu efter invasionen av Ukraina är portföljvärdet 295 497 kronor. 

Med hög sparkvot och positivt börsklimat hade 500 000 kronor varit inom räckhåll. Ett mål som nu inte kommer uppnås då spelplanen förändrats. Det positiva med nedgångarna är att köpen som nu görs kommer ge portföljen en extra skjuts då börsklimatet vänder. Jag är mycket sugen på att investera lönen som kommer imorgon. Troligtvis landar månadssparandet på 6 000 - 8 000 kronor.

Avslutningsvis tycker jag kriget i Ukraina är en stor tragedi. Krig skapade av makthungriga män är en skam för mänskligheten. Jag blev personligen mycket rörd när jag såg bilder på allt mänskligt lidande kriget redan resulterat i. Kriget gör det tydligt hur värdefullt det är med demokrati och att detta måste försvaras till varje pris.

Med detta sagt önskar jag er en trevlig helg, ta hand om varandra!

6 kommentarer:

 1. Hej.
  Vi är ju bara i början av året, allt kan hända och börsen kan mycket väl öka 15-20% från nuvarande nivåer och du når ditt uppsatta mål.
  Bara kör vidare och fortsätt på din inslagna väg så kommer det att gå bra.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Tack för peppen! Vi får hoppas att det går vägen.

   Mvh

   Radera
 2. Det är för tidigt att i februari förutspå hur det kommer att sluta den 31 december 2022. Bara bita ihop och rida med stormen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Visst är det lite tidigt att avgöra. Kommer sjävklart försöka nå målet ändå. Men uppförsbacken känns lite extra brant just nu.

   Mvh

   Radera
 3. Håller med föregående kommentatorer. Börsen har inlett året extremt volatilt. Och den dipp vi nu sett pågrund av invasionen behöver inte utesluta att året slutar betydligt positivare. Vi är i första kvartalet och otroligt mycket kan hända fram till årsskiftet. Din vision om att portföljen ska nå 500 000 kr i år är (enligt mig) absolut fortfarande med i spel. Kommer med spänning titta till dig under året. När det gäller dina tankar om händelserna i Ukraina kan jag bara hålla med dig Aktiegrubbel.

  Mvh,

  Atlas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Atlas,

   Hope for the best expect the worst? Kommer självklart fortsätta investera för att nå målet! Tack för uppmuntringen.

   Mvh

   Radera