2022-02-06

6 sätt att tjäna pengar.

Det finns många sätt att tjäna pengar. I de flesta fall är det bara tid och energi som sätter gränser på hur detta kan gå till. Nedan presenteras 6 olika sätt jag personligen har tjänat pengar på:

 • Sparkonto med ränta. Detta är ett perfekt sätt att förvalta sin buffert utan risk. Den högsta ränta utan bindingstid som erbjuds är idag 1,05%. Om man väljer att öppna sparkonto hos Avanza är räntan utan bindningstid 0,6%. 
 • Sälj saker ni inte behöver. Jag rekommenderar Facebook Marketplace då det inte kostar något att skapa annonser där och har stor räckvidd. Personligen har jag sålt böcker och möbler där men även hämtat gratis prylar. Totalt har jag tjänat 2 000 -3 000 på detta i närtid. För den motiverade går det även att köpa saker billigt (eller gratis) och sedan sälja dyrare.
 • Förhandla och jämför bolån. Att spara pengar är ett indirekt sätt att tjäna pengar. Idag finns många nisch aktörer som erbjuder låg boränta. Beroende på hur stort bolånet är finns stora pengar att spara genom att pruta och jämföra banker.
 • Köpa aktier och fonder. Investeringar möjliggör avkastning och utdelning. För den som är intresserad går det att se min nuvarande aktieportfölj här. För den som köper fonder vill jag betona vikten av låg avgift. Hög fondavgift har stor påverkan på framtida avkastning.
 • Jämför priser. Med hjälp av internet har det aldrig varit enklare att jämföra priser. Samma produkt finns ofta i flera butiker men till olika priser. I många fall går det även att utnyttja olika rabatter och välkomsterbjudande.

Har ni några bra tips på hur man tjänar pengar?

5 kommentarer:

 1. Laga alltid all din mat från scratch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är en mycket bra spar / tjäna pengar tips. Jag personligen uppskattar att äta utemat och väljer att inte maximera sparandet här. På denna fronten är du helt klart bäst ;)

   Radera
 2. Tjena Aktiegrubbel! Har precis dragit igång och börjat blogga igen. Har du lust och dela varandras bloggar på "bloggar vi följer" ?

  Valient - Min resa mot att leva på aktieutdelningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lagt till dig i min läslista. Ska bli kul att följa dig :)

   Radera
  2. Tack så mycket =) lagt till dig med.

   Radera