2022-01-24

Jonas Sjöstedt en reko kille?

Något jag respekterar är autentiska politiker som på riktigt tror att deras politik är bäst för Sverige. Målet för alla politiker borde rimligtvis vara samma, att skapa det bästa samhället givet befintliga resurser. Metoden för att ta sig dit borde vara det enda som skiljer dem åt.

En (föredetta) politiker jag uppfattar som autentisk är Jonas Sjöstedt. Under hans partiledarskap för Vänsterpartiet tvekade jag inte en sekund på vad han ville, nämligen alla människors väl.

Hur Jonas ville uppnå detta politiskt håller jag kanske inte med om. Men jag betvivlar inte en sekund på att han te.x. kämpade för marginaliserade grupper och bättre välfärd för alla. En röst på Vänsterpartiet under hans ledning var en röst på ett jämlikare och rättvisare samhälle, utifrån hans perspektiv.

SVT play släppte idag en dokumentärserie som heter ''Tåget mot Hanoi- livet efter debatten''. Där åker han tåg mot Hanoi från Umeå och får sällskap av Anna Kinberg Batra. Det jag uppskattar med serien är det annorlunda formatet men även att se motpolerna Jonas och Anna interagera med varandra.

För att få en nyanserad bild av verkligheten är det viktigt att lyssna på alla. Fördomsfullt nog tror jag inte att många läsare ideologiskt håller med Jonas, och just därför uppmuntrar jag er att ge serien en chans!

För den som är intresserad går det att serien på SVT play här.

2 kommentarer:

  1. Såg trailern nyligt, tänkte ge den en chans. På min tid tågluffade man mycket nere i Europa (ända ner till Athen) under några sommar. Så om inte annat så är det kul att åka tåg... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har nog hänt mycket på tågfronten sedan dess. Kanske är det tåg åkande du skall pyssla med nu när du snart går i FIRE? ;)

      Radera