2022-01-08

Läsvärda böcker!

Ett nytt år innebär nya möjligheter. Varför inte passa på att utöka din kunskapsbank genom att läsa fler böcker? Personligen har jag läst ganska många. Böckerna nedan är ett axplock jag varmt kan rekommendera för den som önskar bli en bättre investerare:

1.Bygg en förmögenhet, investera i investmentbolag.
Boken ger bakgrundsinformation om Sveriges större investmentbolag men även information om hur te.x. beskattningen i investmentbolag fungerar.

2.Börspsykologi, så blir du en bättre investerare. Namnet skvallrar om vad boken handlar om, psykologiska fällor man skall undvika vid aktiehandel. Boken har en uppföljare som heter Mer börspsykologi, mentala verktyg för att överlista aktiemarknaden. Uppföljaren har jag personligen inte hunnit läsa.

3.Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång. Boken beskriver på ett pedagogiskt sätt framgångsfaktorer för att bli rik. Boken beskriver te.x. skillnaden mellan tillgångar och utgifter.

4.Konsten att leva enkelt, zenmästarens 100 övningar för ett lugnare och lyckligare liv. Boken ger 100 enkla tips på hur vi kan leva enklare och finna harmoni. Om läsaren tar emot tipsen som ges i boken blir man en bättre människa och investerare.  För att ta bra beslut behöver sinnet vara lugnt.

5.Factfulness, tio knep som hjälper dig förstå världen. En bok skriven av Hans Rosling. Boken hjälper en att undvika mentala fallgropar te.x. vid akuta situationer. Akuta situationer är sällan så akuta som de verkar, mentaliteten agera nu eller aldrig stämmer sällan. Impulsivt och direkt agerande är sällan bra och insikten går med enkelhet att applicera på te.x. aktiemarknaden.

Om ni inte föredrar att läsa böcker skrev jag för några månader sedan en lista med bra poddar. Läs om dessa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar