2021-04-05

Min personlighetstyp

Min personlighetstyp är INTJ-T. För den som är intresserad av personlighetstyper finns många test på internet. Jag gjorde testet här och det tog cirka 10 minuter.

Karaktärsdragen personlighetstypen INTJ-T medför underlättar mitt aktieintresse. Egenskaper som utmärker min person är bl.a. att jag:

 • Älskar att strukturera och njuter av bra organisering.
 • Hatar uppgifter och regler som saknar meningsfullt syfte. 
 • Planerar i flera steg och förbereder för olika utfall.
 • Försöker hitta brister i alla resonemang. Tycker det är kul att analysera utifrån extrempunkter.

En gissning är att många med framgångsrikt aktieintresse tillhör denna personlighetstyp. Med detta sagt är personlighetstyper ingen exakt vetenskap. Människor förändras över tid, formas av sin omgivning och passar inte till 100% in i mallar.

Vilken personlighetstyp tillhör du?

4 kommentarer:

 1. INFJ-T är jag tydligen enligt detta test. Advokat personlighet. Mycket sällsynt, mindre än 1% av befolkningen.

  Men det visste jag ju redan :) Troligtvis ska jag öht inte pyssla med aktier ;)

  Advokatens personlighetstyp är mycket sällsynt, mindre än 1 procent av befolkningen. Det hindrar dock inte att de gör avtryck på världen. De har en medfödd känsla för idealism och moral, men det som skiljer dem från andra idealistiska personlighetstyper är deras beslutsamhet och handlingskraft. Advokater är inga drömmare, utan fullt kapabla att vidta konkreta åtgärder för att förverkliga sina mål och utöva ett varaktigt positivt inflytande.

  Advokater delar en mycket unik kombination av karaktärsdrag: även om de inte är högljudda av sig har de mycket starka åsikter och kämpar outtröttligt för de idéer tror på. Människor med den här personlighetstypen är beslutsamma och viljestarka, men de kanaliserar sällan denna energi för personlig vinning. Advokater använder sig av sin kreativitet, fantasi, övertygelse och finkänslighet för att inte vinna fördelar, utan skapa balans. Jämlikhet och karma är två idéer som tilltalar Advokater mycket och de anser ofta att ingenting skulle vara världen mer till gagn än kärlek och medkänsla för att få tyranners hjärtan att mjukna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Advokat, det lät fint :) Tycker det är bra att få en skriftlig fingervisning på det man redan vet. Då kan man jobba med sina styrkor och svagheter på ett annat sätt.

   Radera
 2. Det här var kul. Jag hittade precis hit till din blogg och gjorde testet. Jag undrar om advokat verkligen är så sällsynt, för det blev jag också. ;-) Men det verkade stämma bra. Vilket "yrke" blev du som INTJ-T?

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. INTJ-T har tydligen en fallenhet för logistik, programmering m.m.
   Kul att du hittat hit, lägger till dig i min läslista!

   Radera