2021-03-18

Lucas Simonsson sketch

I veckan publicerade influencern Lucas Simonsson en sketch på instagram. Karaktären handlar om ''Jocke'' som varit börsmäklare i 48 timmar. Karaktären har på denna tiden:

 • Sålt katten och köpt tesla för allt
 • Skrivit en bok om hur man blir miljonär på 30 sekunder
 • Sålt huset, sin lever och pantsatt sin undulat för att köpa Gamestop.
Syftet med sketchen är självklart underhållning. Men någonstans speglar sketchen samhällssynen gällande aktiemarknaden. Mentaliteten att alla kan bli ''aktieproffs'' råder, vilket sjävklart inte stämmer. Att denna samhällssyn råder är mitt jobb ett bra exempel på, där finns personer som köpt Gamestop utan grundläggande kunskap.

Mainstream publiciteten i kombination med privatpersoners ''proffsmentalitet'' är kanske ett varningstecken? Citatet från Warren Buffet ''Be fearful when others are greedy. Be greedy when others are fearful'' börjar kanske bli aktuellt. Oavsett börsklimat kommer jag fortsätta att investera regelbundet. Uppkommer en sättning kommer jag öka månadssparandet.

Jag har inga svar, vad tror ni?

2 kommentarer:

 1. Det finns så många lesserwisser personer där ute.

  Själv erkänner jag iaf att det handlar om långsiktig strategi i kombination med tur. Iofs en strategi som i mitt fall försöker eliminera just elementet tur. Med 180+ innehav så väger inget av mina enskilda innehav tyngre än 2,5%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du har en bra strategi, diversifiering is key!

   Radera