2021-03-13

Fastighetsmagnaten Rutger Arnhult

I veckan blev det offentligt att Rutger Arnhult utökat sitt ägande i Castellum via Corem. Rutger Arnhult äger nu 20% av Castellum genom dem privata bolagen M2 Asset Management, M2 Capital Management, Arnia Holding och Corem där han kontrollerar 52,2% av rösterna.

Att Rutger Arnhult utökar ägandet i Castellum är utifrån investeringsreglerna endast positivt. Starka ägare har ofta entreprenörsanda som i praktiken resulterar i att saker blir gjorda och detta på ett bra sätt. Investeringsreglerna kan ni läsa mer om här. 

Rutger Arnhult är rutinerad inom fastighetsbranschen då han dessutom har stort inflytande i andra fastighetsbolag utöver ovan som Klövern och Sagax. Historiska meriter som detta är ingen garanti för framtiden, men det som gått bra historiskt brukar fortsätta utvecklas positivt även i framtiden. Castellums goda track record rimmar alltså bra med investeringsreglerna.

Castellum är premievärderat vilket gör att det tar emot att utöka innehavet i dagsläget. Kanske blir det något mindre köp, vi får se.

Vad tycker ni om Rutger Arnhults utökade ägande?

Länk till Castellum hos Avanza (affiliatelänk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar