2021-02-07

Mitt månadssparande är aggressivt

Den genomsnittliga miljonären under 30 år hos Avanza månadssparar 8 353kr. Att spara 8 353kr per månad bedömer dem vara ett aggressivt månadssparande.

Mitt genomsnittliga månadssparande för 2020 var 11 500kr. 
Jag visste att mitt månadssparande var att betrakta som högt. Men att mitt månadssparande skulle vara högre än snittet hade jag inte förväntat mig, speciellt bland de som har liknande mål.
Något som intresserar mig är vilka egenskaper jag delar med dessa individer. Finns det gemensamma personlighetsdrag? Vad driver oss?

Det som främst driver mig är att jag värdesätter frihet högt. Jag vill inte vara beroende av någon arbetsgivare. Målet är att leva ett fritt liv men inte något jetsetliv. Att inte vara beroende skapar flexibilitet och möjligheter. Dagen jag inte vill jobba på samma ställe byter jag. Jag behöver inte oroa mig för att vara mellan eller utan jobb. Med detta sagt tycker jag mycket om mitt jobb och har inga planer på att sluta. 

Om man har höga ambitioner med sitt sparande är det viktigt att nå en stor tillgångsmassa snabbt. Avkastningen på en liten tillgångsmassa är försumbar medan avkastningen på en stor tillgångsmassa är betydande.

Har ni ett aggressivt månadssparande?2 kommentarer:

  1. Ja, ett mycket aggressivt månadssparande. Så har det varit i många år nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen till den aggressiva klubben! Kul att du hittade hit :)

      Radera