2022-06-26

ACQ Bure SPAC

ACQ Bure SPAC har varit börsnoterad sedan 2022-03-25. En SPAC är ett förvärvsbolag som köper upp ett onoterat företag. Genom denna process blir det onoterade företaget börsnoterat.

ACQ Bure skall köpa ett bolag som värderas mellan 3-7 miljarder inom 36 månader från sin noteringsdag. Om ACQ Bure inte lyckas med ett köp får aktieägarna tillbaka sina pengar.

Sedan invasionen av Ukraina råder som bekant en björnmarknad vilket gjort att värderingarna sjunkit. Bolag som tidigare värderats över 7 miljarder gör troligtvis inte det längre utan har kommit ner i pris. 
Så länge säljviljan hos de onoterade bolagen finns kvar borde detta gynna ACQ Bure. Detta då fler bolag blir ett potentiellt uppköpsobjekt.

En björnmarknad borde enligt analysen ovan gynna SPAC bolag. Men detta är som sagt bara en del av mina vilda spekulationer. Vad tror ni?

Jag äger ACQ Bure SPAC genom Bure Equity. Gör er egen analys innan köp.

2 kommentarer:

  1. Har själv ägt ACQ sedan noteringen (2021 inte 2022) och börjar faktiskt bli rätt trött på att det inte händer något. Dessutom har snart halva tiden har passerat. Om övriga marknaden droppar en bit till kommer jag troligen att sälja ACQ och köpa något annat istället!

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas att dem snart förvärvar någon spännande!

    SvaraRadera