2021-06-10

Passar på att skryta!

Vill passa på att skryta då min aktieanalys om Hufvudstadens verkar stämma då en uppvärdering skett. När en majoritet av befolkningen är vaccinerad och sommarturismen drar igång verkar fler inse värdet i Hufvudstaden.

Nedan ser ni min utveckling och köpen det senaste året. Det är ingen raketutveckling men jag tycker det är OK för att vara ett värderacase. Det enda jag ångrar är att jag inte köpt fler aktier när tillfälle gavs.

Vid dessa stunder kan det vara nyttigt att tänka på ett citat från Jeff Bezos:
''Look, when the stock is up 30 percent in a month, don't feel 30 percent smarter. Because when the stock is down 30 percent in a month, it's not going to feel so good to feel 30 percent dumber''.

Läs mer om Hufvudstaden hos Avanza (affiliatelänk).Som bekant har även socialdemokraterna presenterat ett förslag på höjd ISK skatt. Personligen är jag kluven till detta. Att ha ett sparande blir allt viktigare bland annat då pensioner blir lägre och bostäder dyrare. Att då begränsa sparande gör det ännu svårare att lösa dessa frågor. Samtidigt är det orimligt med astronomiska klassklyftor där ett fåtal individer besitter enorma rikedomar. 

Hur tänker ni kring ISK skatten?

4 kommentarer:

 1. Hej Aktiegrubbel.

  Grattis till en fin utveckling i Hufvudstaden. Även om jag är ute ur Hufvudstaden just nu tror jag att aktien har mer att ge på längre sikt. Min swingtrading resulterade till slut en vinst på ungefär 409 000 kr under 1 år. Omsättningen i aktien uppgick till drygt 51 miljoner. Ibland uppenbarar sig fantastiska köplägen. Glad nu i efterhand att jag vågade gå emot marknaden gällande Hufvudstaden.

  Gällande ISK skatten tycker jag det är fel att höja den. Man ska inte straffbeskatta något som är bra för individen. Bättre att fortsätta höja skatten på alkohol, spel, tobak mm dvs saker som folk inte borde hålla på med. Man får inte heller göra några avdrag på ett ISK. Det gör att staten slipper betala när aktiemarknaden går dåligt. Börsen lär ju inte stiga varje år och vissa år lär vi ISK sparare får betala skatt även när vi gör förluster.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Slimis!

   Kan inte annat än att hålla med om det du skriver. ISK är en folklig sparform och bör gynnas! Med enorma rikedomar tänkte jag främst på personer i förmögenhetsklass som te.x. Fredrik Lundberg eller Gustaf Douglas, men dessa typer av individer har troligtvis inget ISK.

   Tack för din kommentar :)

   Radera
 2. Kul att det går bra! Jag köpte väldigt mycket Hufvudstaden när den dippade som värst och har sedan skalat av till en post som jag vill ha kvar på obestämd framtid. Så för min del får priset gärna hålla sig kvar lågt (ju dyrare aktien blir, desto högre schablonskatt) men utdelningen höjas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om priset. Synd att det värderats upp, hade gärna fått vara nedtryckt 1 år till. Man vill ju köpa bra aktier billigt så länge som möjligt. Tack för din kommentar!

   Radera