2021-06-15

7,5 hp senare

Vid årskiftet valde jag att utöka kunskapsbanken genom att söka en distanskurs på universitetet. Kursen bestod av 7,5 hp nationalekonomi vilket kompletterar min övriga utbildning bra.

Detta har jag alltså gjort vid sidan av mitt heltidsjobb. Stundtals har det varit svårt att få ihop livspusslet men nu i efterhand är jag mycket nöjd med mig själv. För att få schemat att gå ihop har tidsödslande aktiviteter som TV konsumtion legat långt ner på prioriteringslistan. Känslan att allt är möjligt om man bara vill är fantastisk. Utbildningen har gett mig en fördjupad förståelse för omvärlden men även en bredare förståelse för investeringar.

Att lära sig nya saker är den bästa investeringen. Kunskap skapar ''fuck off-kompetens''  vilket Minimalistspararen tidigare bloggat om. Besök gärna hans blogg och läs inlägget här. Poängen med detta inlägg är att uppmuntra er att utöka kunskapskapitalet. Om du saknar motivation eller saknar ''tid'' för att satsa på dig själv rekommenderar jag dig att kolla på klippet nedan.

Trevlig vecka!

2 kommentarer:

  1. Grattis! När jag intervjuar tänkbara kandidater som söker jobb ser jag egna studier som väldigt meriterande för det visar att du har ett driv att lära dig mer och fortsätta utvecklas. Du kommer få igen tiden du lagt ner senare, precis som med andra investeringar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att man ha ett driv / motivation är det viktigaste enligt mig. Resten kan man lära sig under resans gång. Tack för din kommentar :)

      Radera