2021-05-28

Köpt för 10 145 kronor.

Tillskillnad från andra månader har köpen nu varit centrerade till ett fåtal värdepapper. Portföljen består nu av 80% fonder och 20 % enskilda aktier. För att behålla verklighetsförankringen kan man påminna sig att 10 000 kronor är 1/100 miljon. Inköpen landande på 10 145 kronor och bestod av värdepapperna nedan. Samtliga länkar nedan är affiliatelänkar.

Fortnox

Välkomnade Fortnox till portföljen och gjorde ett större inköp på 10 aktier. Jag gillar bolaget och har ägt det tidigare. Bolaget fick nu göra comeback. Tanken är inte att öka lika regelbundet som i te.x. Investor. Fortnox uppnår alla mina investeringsregler, vilket ni kan läsa mer om här. Skall man lyfta frågetecken kring Fortnox är det hur mycket organisk tillväxt dem har kvar.

Lundbergföretagen B

Investmentbolaget handlades åter till rabatt. Jag tackade och tog emot. Köpte 4 aktier. Holmen, Hufvudstaden och Lundbergsfastigheter utgör 43,6% av Lundbergs aktieportfölj. Dessa tillgångar blir aldrig oattraktiva och skapar en stabil placering.

SEB Sverige Indexnära A

Tror man på Sveriges positiva utveckling är detta en bra placering. Köpte för 2 000 kronor. Fondens målvikt av portföljen är 10% vilket inte är uppnått. 

Swedbank Robur Access Europa A

Anledning varför en Europa fond platsar i portföljen är globalfondernas USA exponeringen. Swedbank Robur Access Global A har exempelvis 64,74% exponering mot USA, detta tycker jag är för mycket. Därför har Europa fonden en målvikt på 5% i portföljen, vilket inte är uppnått. Köpte för 2 622 kronor.

Önskar er en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar