2021-03-26

Köpt för 10 658 kronor

Veckans inköp bestod av värdepapperna nedan. Månadssparande uppgick till 10 658 kronor. 
Insättningen härstammar från lön och ränteintäkter. Majoriteten investerades främst i fonder. Samtliga länkar nedan är affiliatelänkar.

Värderas till substansrabatt. Är en aktie som passar byrålåda med stabila underliggande innehav. Hoppas arbitrage möjligheter mellan A och B aktien snart uppkommer. Läs mer om Arbitrage här. Köpte 1 aktie.

Värderades till substansrabatt. Castellum har höjt utdelningen i 23 år och är nu ohotad utdelningskung. Tog ledartröjan från Hufvudstaden efter dem beslutat att sänka utdelningen 2021. Ser det som positivt att Rutger Arnhult stärkt sitt grepp kring Castellum, läs mer om detta här. Köpte 4 aktier.

Senaste köpet i Holmen var 2020-03-16. Vill uppnå bättre riskspridning genom att Holmen blir en större del av portföljen. Holmen är en en aktie för byrålådan. Jag är trygg med tillgångarna dem äger, det vill säga skog. Köpte 1 aktie.

Värderas till substansrabatt. När inlägget skrivs handlas aktien till 29,73% rabatt. Dem lärde tvistar hur värdefulla kontor och butikslokaler blir efter Corona. Min analys är att Hufvudstaden kommer klara detta bra. Köpte 2 aktier.

Det rapporteras att Parisavtalet och dess 1,5 gradersmål nu är bortom räckhåll. Den strukturella trenden med miljövänlig teknik som värmepumpar ger Nibe vind i seglen. Köptillfället är kanske inte optimalt. Men genom regelbundet sparande blir inköpskursen varken på toppen eller botten. Köpte 2 aktier.

Fonden med fokus på utvecklingsmarknader. Målvikten är 5% av fondportföljen. Detta är inte uppnått. Köpte för 1800 kronor.

Fonden nästan alla svenskar äger. Fonden är inriktad mot svenska investmentbolag. Målvikten är 5%  av fondportföljen. Detta är inte uppnått. Köpte för 1800 kronor.

Fonden som replikerar svenska marknaden. Bra riskspridning om man gillar Sverige. Målvikten är 10% av fondportföljen. Detta är inte uppnått. Köpte för 2100 kronor.

Fonden som följer den europeiska aktiemarknaden. Målvikten är 5% av fondportföljen. Detta är inte uppnått. Köpte för 2296 kronor.

2 kommentarer:

 1. Många fina köp där. Fortsätt så där varje månad så kommer ditt sparande växa på bra över tid :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Slimis,

   Förhoppningsvis håller sparkvoten en bra nivå även i framtiden. Den som lever får se ;)

   Radera