2021-02-26

Köpt för 10 115 kronor

Veckans inköpt bestod av aktier och fonder nedan. Denna månaden investerade jag 10 115kr. Lejonparten sparades i fonder. Oftast landar månadssparande mellan 8 000 - 12 000kr. Detta är en bra nivå för mig. Samtliga länkar nedan är affiliatelänkar till Avanza.

Investor A

En stabil pjäs som skall vara en större del av portföljen. Aktien tuffar på som vanligt. Värderas till substansrabatt. Köpte 1 aktie.

Lundbergföretagen B

Äntligen gick det att köpa Lundberg till substansrabatt. Senaste köpet genomfördes 2020-03-16 för 350kr styck. Med facit i hand skulle man köpt fler då, lätt att vara efterklok. Köpte 2 aktier.

Hufvudstaden A

Handladas till substansrabatt. Tror på Hufvudstaden på sikt, läs mitt senaste inlägg om Hufvudstaden här. Är nöjd med storleksexponeringen Hufvudstaden har i portföljen, möjligtvis minska marginellt. Köpte 1 aktie.

NIBE Industrier B

Ett innehav jag vill vikta upp i portföljen. Bolaget har ESG i ryggen och stabila framtidsutsikter. Energi, särskilt miljövänlig sådan är en evig bransch. Om värderingen varit lägre hade det blivit ett större köp. Köpte 2 aktier.

Swedbank Robur Access Global A

Stabil grundplattan i portföljen. Detta är mitt största innehav och så skall det förbli. Köpte för 3 997kr.

DNB Global Emerging Markets Indeks A

Som bekant tror jag på tillväxtmarknader. Speciellt dem i asien. Köpte för 500kr.

Spiltan Aktiefond Investmentbolag

Tror på svenska investmentbolag. Kanske lite kaka på kaka förhållande till aktieportföljen. Men får lite annorlunda exponering genom fonden. Te.x. ICA och Lifco. Köpte för 500kr.

SEB Hållbar Sverige Indexnära

Fonden som replikerar hela svenska marknaden. Målvikten är 10% av portföljen. Är inte riktigt där ännu. Köpte för 1 500kr.

Swedbank Robur Access Europa A

Har ägt fonden innan. Köpt in mig igen nyligen. Äger främst för att vikta ner USA exponeringen något. Målvikten är 5%, är inte där ännu. Köpte för 1 500kr.

Vad köpte ni?

2 kommentarer:

 1. Många fina köp där :-) Blev lite mer Hufvudstaden här nu vid lön.

  Fortsatt lycka till med ditt sparande.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar inköpen! Är som du inte ute efter ''kursraketer''.
   Tack för din åsikt Slimis :)

   Radera