2022-04-09

Buffert sparande.

Som bekant vet mina läsare att jag skulle få 13 974 kronor i skatteåterbäring. Dessa pengar var först tänkt att investeras på börsen.

Men spelplanen har förändrats och därför gör bufferten återigen entré i portföljen. Bufferten skall täcka extra amortering på bolånet till hösten men även semesterkassa och icke förutsägbara utgifter. Bufferten är placerad på ett sparkonto hos Avanza som ger 0,55% ränta. Värdet på bufferten är just nu på 10 000 kronor. Då bufferten ska betala bolånet spelar det mindre roll att köpkraften minskar i takt med inflationen då lånebeloppet är statiskt.

Till hösten uppskattar jag aktieportföljen och bufferten mottagit insättningar på 40 000 kronor vardera.

Sedan sist har även portföljen gett flera utdelningar från bland annat  SBB, Casteullum, Holmen och Fortnox. Utdelningarna har återinvesterats i fonden PLUS Allabolag Sverige Index. 

Portföljen har även varit med om fler lönsamma positioner i Hufvudstaden sedan sist. Positionerna har avvecklats och istället investerats i Investor, Lundbergs, Holmen och Castellum. För tillfället blir det inte fler korta positioner i Hufvudstaden. Den kortsiktiga handeln konsumerar mer tid än jag är villig att lägga ner.

Önskar er en trevlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar