2021-02-05

Holmen höjer utdelningen

Skogsbolaget Holmen lämnade idag sin årsrapport. Bolaget föreslår en utdelning på 10,75kr (3,5kr extra utdelning). Mitt GAV är 269kr och YOC blir då 3,99%.
Det gick bra för segmenten trävaror och kartong. Kartong och trävaror är material som har strukturell tillväxt enligt mig.

Användningen av kartong kommer öka då vi köper och konsumerar mer online. Utan kartong kan vi inte paketera och skicka produkter. Jag tror även att marknaden för premium kartonger te.x. Apple kartonger kommer öka. Paket av den icke förnybara sorten tror jag kommer minska.
Efterfrågan på trävaror kommer öka då det är ett klimatsmart material. Trävaror kommer ersätta mindre miljövänliga alternativ som plast där det är lämpligt. Trävaror fungerar som en kolsänka då det binder koldioxid tills materialet förbränns eller förmultnar.

Sämre gick det för pappersproduktionen (som förväntat). Tror den negativa trenden kommer fortsätta inom papper. Ett tydlig signal på detta för vanligt folk är att den berömda IKEA katalogen som funnits i 70 år lagt ner.

Vad tror ni om Holmen?
Länk till Holmen hos Avanza (affiliatelänk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar